0

By not working I mean even when installed in the simplest configuration, it does some sort of low power pulsating. It will cycle between charging and not charging a USB device every half second or so.

By simplest configuration I mean hot to hot, neutral to neutral, ground to ground.

I am using this USB wall outlet: http://www.legrand.ca/adorne/select/outlets/arusbw4.aspx#res [PDF]

I also have a night light in a wall outlet connected to the same circuit and while the phone charging connects and disconnects, the nightlight fluctuates a low illumination automatically becoming brighter, dimming, and becoming brighter again, etc.

What is wrong with this configuration or is it the USB unit causing problems?

5
  • Sounds like bad connections and/or and overloaded circuit and/or a malfunctioning USB power supply. Can't answer which without putting a meter on it.
    – keshlam
    Dec 21, 2014 at 5:16
  • What devices are being plugged into it? Do they exceed 2.1 amps?
    – wallyk
    Dec 21, 2014 at 5:22
  • I've tried an HTC One so far. Certainly shouldn't be exceeding 2.1 amps. I'll work on testing the USB port with a multimeter.
    – Enigma
    Dec 21, 2014 at 6:22
  • Is this the same question you asked an hour previous? diy.stackexchange.com/questions/55569/…
    – user20127
    Dec 21, 2014 at 13:44
  • @user20127: no that is a wiring question, this is about whether or not a component is working and what might be wrong.
    – Enigma
    Dec 21, 2014 at 17:09

1 Answer 1

1

Have you verified that the hot is actually hot? Not to insult, but verify that the hot and neutral are identified and connected correctly. Use meter to go from hot to ground and verify voltage and neutral to ground to verify no voltage.

3
  • I tested both white and black to ground and both read 120V AC. So according to what your saying, both are hot in this case?
    – Enigma
    Dec 21, 2014 at 17:24
  • If that's really true, something was definitely wired incorrectly. You need to find that and fix it, or get someone to find it and fix it. On the other hand, given your other question, I recommend that you get someone to check your work.
    – keshlam
    Dec 21, 2014 at 17:40
  • It works with a standard 3 prong outlet also on the same circuit so maybe there are more wires hidden just outside this box I can't see that are the travelling/neutral wires.
    – Enigma
    Dec 21, 2014 at 18:06

Your Answer

By clicking “Post Your Answer”, you agree to our terms of service and acknowledge you have read our privacy policy.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.