Take the 2-minute tour ×
Home Improvement Stack Exchange is a question and answer site for contractors and serious DIYers. It's 100% free, no registration required.

I have a delta 1400 shower valve that I had to replace. The existing one was full of sediment. When I put everything back together water just comes out the tub spout as if the valve wasn't there. When I look at valve/cartridge there is an ever so small gap between the metal casing in the wall and the cartridge. I assume this is why I am having water come out below, even though I don't quiet understand why it is full pressure. Is there a trick to getting this cartridge back into place? I've pushed it in quiet hard and it won't go any further. This is what I am working with.

share|improve this question
    
The "O" rings are not damaged? Are they seated correctly? this could be one of the challanges. –  Carl B Jan 22 '13 at 20:18
    
One of the O rings around the cold water one is damaged. Could that be causing it? I had damaged them once and so I replaced it but the way I am putting it in is breaking it... –  David Mokon Bond Jan 22 '13 at 20:48
add comment

1 Answer 1

up vote 2 down vote accepted

Ok, I found the problem. Answering it in hopes that it helps someone else someday... The cartridge I bought in the store was in fact the wrong piece. While the white part that is further away from the wall was the correct type the blue part was model UPG 7 vs UPG 2. It looks almost the same but the intake parts are slightly offset.

share|improve this answer
add comment

Your Answer

 
discard

By posting your answer, you agree to the privacy policy and terms of service.

Not the answer you're looking for? Browse other questions tagged or ask your own question.