Take the 2-minute tour ×
Home Improvement Stack Exchange is a question and answer site for contractors and serious DIYers. It's 100% free, no registration required.

My Empire heater does not seem to be receiving any gas when I turn or press the pilot knob. I believe the gas is supposed to flow when you press the pilot knob to light the heater but nothing comes out. All the gas faucets are turned on.

What is wrong, and how do I fix it?

share|improve this question
    
Sounds like a clogged orifice, do you have a drip leg on the gas line? –  Tester101 Dec 30 '11 at 15:20
    
I haven't checked the tubes yet, maybe they are clogged. And I don't think there is a drip leg. –  Artem Kalinchuk Jan 3 '12 at 15:40
    
Look at the gas line feeding the heater, is there an extra bit of pipe off a tee with a cap on it before the line enters the heater? If so, this is a drip leg. Drip leg example –  Tester101 Jan 3 '12 at 16:55
    
@Tester101 I don't think it has a drip leg. Do you think I should take the pipe off and clean it out? –  Artem Kalinchuk Jan 4 '12 at 16:39
    
Do you have a shutoff valve nearby? How much experience do you have working with gas lines? Do you have a model number for the heater? –  Tester101 Jan 4 '12 at 16:44
show 8 more comments

closed as too localized by Niall C., Tester101 Aug 24 '12 at 19:32

This question is unlikely to help any future visitors; it is only relevant to a small geographic area, a specific moment in time, or an extraordinarily narrow situation that is not generally applicable to the worldwide audience of the internet. For help making this question more broadly applicable, visit the help center.If this question can be reworded to fit the rules in the help center, please edit the question.

Browse other questions tagged or ask your own question.